divendres, 5 de setembre del 2008

El Joc Casteller


El joc casteller. (explicació del joc pròximament)
Tinc exactament 2 colles.
- Vella de Valls 1801: 4a posició en el rànking (10 millors actuacions-únic ranking existent) 2007,
2a colla amb més castellers 2007.
Única colla entre el top5 i top10 que hagi actuat totes les setmanes amb 3 rondes i pilar, tal i com són les actuacions reals (encara que siguin amb castells de 6, són actuacions complertes).
- Sense nom: Classificació 2007 no tant considerable com VdV1801, però ha fet un gran salt qualitatiu, i l'any 2008 ja ha estat líder durant 2 setmanes consecutives al ranking de 10 millors actuacions, i està al top5-top10 també de les actacions totals acumulades. Ocupa la 2a-3a posició en nombre de castellers fins al present moment (setembre 2008), i ha efectuat castells inèdits com el pd7D, i pròximament tenim l'objectiu del 2d9f, pd7 i 5d9 sense folre. Hem prescindit del 3 i del 4 per falta de jornades i de % d'assaig. Hem estat en vàries ocasions els millors de "la setmana", i és una de les poques colles amb més castellers que ha actuat totes les setmanes amb 3 rondes i pilar, seguint la meva coherència de jugar al joc dels castells fent el màxim per fer-ho similar als castells, si bé hi ha jornades fluixetes de castells de 6, en cap actuació ens fem enrere al actuar ni ho deixem amb 1 ronda, cosa que considero d'IMPRESENTABLES "castellerament" parlant.
Ja que per mi, una colla que faci 1 castell i marxi, no ha completat una diada.
És un buit legal del joc casteller que moltes colles utilitzen maquiavèlicament per intentar guanyar.
Des del NÉT DEL NÉT DEL LLAGOST, intentarem aconseguir l'objectiu de tots els jugadors, és a dir, guanyar i passar-s'ho bé, tot completant diades castelleres, que a la REALITAT consten de 3 rondes i pilar, i seguint una estratègia raonable, no basada en fer actuacions d'1 ronda o no actuar.
Una estratègia raonable considerem que és la d'apostar més o menys segons el meu criteri a l'hora de repartir esforços, això sí, completant un mínim de 3 rondes i pilar a cada actuació, ja que si no es fan 3 rondes i pilars, rarament es pot qualificar com a "actuació castellera", si el que volem és que el joc s'assembli a la realitat.
Si no volem que s'assembli a la realitat, endavant masters, no feu cap canvi i el buit legal del 2007 seguirà vigent (només 3 colles em van superar, totes 3 recorrent a aquest buit legal de mutilar actuacions).
Apa siau!